Om Skåbu Tradisjonsbygg

Historie

Skåbu Tradisjonsbygg ble grunnlagt av Pål Hallvard Virik i 1989, og har vært registrert som aksjeselskap siden 1997. Bedriften er den største private arbeidsplassen i Skåbu, og har i dag 23 ansatte. Skåbu Tradisjonsbygg AS er mesterbedrift, offentlig godkjent lærebedrift og har sentral godkjenning.

Tre år på rad fra 2006 og i 2017 mottok Skåbu Tradisjonsbygg AS utmerkelsen Gasellebedrift fra Dagens Næringsliv.

Bedriften har også mottatt tilskudd fra Innovasjon Norge til prosjekt Skåbuhus i 2005 og Framtidsrettet Tradisjon i 2014.

15. juli 2012 overtok Skåbu Tradisjonsbygg AS daglig drift av Skåbu Fjellgrend AS. Pål Hallvard Virik er daglig leder både for Skåbu Fjellgrend AS og Skåbu Tradisjonsbygg AS.

Tjenester

Skåbu Tradisjonsbygg har sentral godkjenning og tar seg ofte av hele byggesaksprosessen fra søknad til bygget er innflytningsklart. Vi utarbeider byggetegninger i nært samarbeid med deg, slik at bygget svarer til dine ønsker og behov. Vi samordner også de andre leverandørene i byggeprossessen, som grunnentreprenør, rørlegger og elektriker. Du får færre firmaer å forholde deg til, og byggeprosessen blir mer effektiv og samordnet.

Kompetanse

Gjennom årtier med bygge- og restaureringsoppdrag har Skåbu Tradisjonsbygg opparbeidet solid kompetanse på håndlaft og stavbygg. Kombinasjonsteknikken stavlaft er vårt spesialfelt. Bedriften har også ansatte med fagutdanning innen muring, flis- og hellelegging, og vårtromssertifisering. Skåbu Tradisjonsbygg AS er offentlig godkjent lærebedrift. Kompetansen til våre ansatte spenner fra fagbrev til utdannelse i historie på universitetsnivå. Skåbu Tradisjonsbygg AS skiller seg ut i bransjen med denne kombinasjonen av vyer og jordnært håndverk. 

Tømmer

Stavlaftbygg er miljøbygg. Tre er et naturmateriale og mellom stokkene brukes saueull. Derfor er dette ikke tette kasser, men bygg som får lov til å puste. Slik sikres også et godt inneklima. Vi lafter for hånd, og det gir mer liv og sjel i lafteveggene enn maskinlaft. Solid håndverk og langsomt tørka tømmer er svært viktig for den høye kvaliteten på laftebyggene våre. Ei hytte i stavlaft er ei hytte for framtida. Med tett tak og solid grunnmur kan den stå i flere hundre år.

Kundeforhold

Vi legger vekt på tett dialog både før, under og etter at byggeprosessen er avsluttet. Hver enkelt hytte tilpasses kundens ønsker og behov. Målet vårt er at kundene skal være fornøyd med våre tjenester og bygg. Svært ofte opplever vi at de vi har bygget hytte for, kommer tilbake til oss når de vil bygge garasje, stabbur eller ei gjestehytte. Det er det beste skussmålet vi kan få. Vi oppgir gjerne referanser, om du ønsker det. De som bygger hytte i Skåbu, får vi et særlig nært forhold til. I den vesle fjellbygda blir alle en del av lokalsamfunnet.