Aktiviteter

Foto: Anne Mari Lo

Langrenn

Hyttestedet Skåbu er midt i blinken for langrenn med sitt vidstrakte skiløypenett. Det beste av alt: Her slipper du skiløyper med kø. I Skåbufjellet kan du fortsatt høre stillheten. Skåbu er Nord-Europas høyestliggende bygdesamfunn og er snøsikkert. Se hvor og når det er kjørt skiløyper.

Fotturer

I Skåbufjellet myldrer det av stier og råk. Skåbu er derfor hyttestedet for deg som liker fotturer. Fra Skardfjellet, like over hyttetomtene i Skardfjellgrenda, ser du inn i fire nasjonalparker: Jotunheimen, Reinheimen, Langsua og Rondane. I sommerhalvåret er det flere åpne veier, som gjør at du raskt kommer deg på tur til Besseggen eller Glittertind.

Foto: Anne Mari Lo

Sykkel

Skåbu er hyttestedet for deg som liker å bruke kroppen og holde deg i form. Har du med sykkel til Skåbu, ligger det an til mange, varierte sykkelturer eller sykkeltrening på veier og stier.

Fiske

Allerede i steinalderen fisket mennesker i fjellvatnet Olstappen i Skåbu. Fiske er fortsatt en viktig del av kulturen i fjellbygda. I tillegg til stangfiske, har garn- og oterfiske lange tradisjoner. De som har hytte i Skåbu, kan også fiske i mange, gode fjellvatn i området.

Foto: Anne Mari Lo

Foto: Sjur Sande

Jakt

Ved fjellvatnet Olstappen drev steinaldermenneskene med jakt og fangst allerede for 10 000 år siden. Arkeologene fant våren 2014 brente elgbein, oppsiktsvekkende spor etter den eldgamle jakt- og fangstkulturen i Skåbu. Dette er det eldste funnet etter elgjakt i Norge, og blant de eldste funnene etter mennesker her i landet overhodet.