Aktiviteter

Foto: Anne Mari Lo

Langrenn

Hyttestedet Skåbu er midt i blinken for langrenn med sitt vidstrakte skiløypenett. Det beste av alt: Her slipper du skiløyper med kø. I Skåbufjellet kan du fortsatt høre stillheten. Skåbu er Nord-Europas høyestliggende bygdesamfunn og er snøsikkert. Se hvor og når det er kjørt skiløyper.

Fotturer

I Skåbufjellet mydrer det av stier og råk. Skåbu er derfor hyttestedet for deg som liker fotturer. Fra Skardfjellet, like over hyttetomtene i Skardfjellgrenda, ser du inn i fire nasjonalparker: Jotunheimen, Reinheimen, Langsua og Rondane. I sommerhalvåret er det flere åpne veier, som gjør at du raskt kommer deg på tur til Besseggen eller Glittertind.

Foto: Anne Mari Lo

Foto: Anne Mari Lo

Sykkel

Skåbu er hyttestedet for deg som liker å bruke kroppen og holde deg i form. Har du med sykkel til Skåbu, ligger det an til mange, varierte sykkelturer eller sykkeltrening på veier og stier.

Fiske

Allerede i steinalderen fisket mennesker i fjellvatnet Olstappen i Skåbu. Fiske er fortsatt en viktig del av kulturen i fjellbygda. I tillegg til stangfiske, har garn- og oterfiske lange tradisjoner. De som har hytte i Skåbu, kan også fiske i mange, gode fjellvatn i området.

Foto: Anne Mari Lo

Foto: Anne Mari Lo

Jakt

Ved fjellvatnet Olstappen drev steinaldermenneskene med jakt og fangst allerede for 10 000 år siden. Arkeologene fant våren 2014 brente elgbein, oppsiktsvekkende spor etter den eldgamle jakt- og fangstkulturen i Skåbu. Dette er det eldste funnet etter elgjakt i Norge, og blant de eldste funnene etter mennesker her i landet overhodet. Rypejakt står høyt i kurs hos hytte-eiere i Skåbu.