Andre småbygg

Klokketårn

På de store gardene før i tiden hadde de klokketårn for å signalisere til arbeidere ute på jordene at det var mat. Klokkene gikk ut av bruk som følge av moderniseringen av jordbruket, men selv om matklokkenes praktiske funksjon er forsvunnet, så er fortsatt mange bevart på sin opprinnelige plass den dag i dag.

Brønnhus

Skåbu Tradisjonsbygg kan bygge alle typer bygg alt ettersom hvilket behov du har. På bildet ser du et lite brønnhus som er bygget i samme stil som hyttene i et hyttetun. Med stolper og profilerte vindskier er det blitt et vakkert og miljøskapende lite hus, samtidig som brønnen er godt sikret.

Tak

Tett tak må hus og hytter ha. Skåbu Tradisjonsbygg AS skifter gjerne taket for deg, enten det er torvtak eller andre typer tak. Til torvtakene våre bruker vi naturtorv fra fjellet. Torvtakene trenger naturlig nok noe vedlikehold, gresset bør slås en gang i året. Det bedrer oksygen- og næringstilførselsen til jorda. Etter et par-tre år bør jorda jødsles og evt. kalkes. Har du ikke mulighet til gjøre dette vedlikeholdet selv, står Skåbu Tradisjonsbygg til tjeneste.

Søppelkasseskur

Med søppelkasseskur fra Skåbu Tradisjonsbygg kan du gjøre noe vakkert rundt de nødvendige søppelkassene. Et miljøbygg – i dobbelt forstand. Her ser du en forseggjort versjon i stavlaft med utskjærte stolper og torv på taket.

Elgtårnet i Espedalen

Skåbu Tradisjonsbygg har hatt gleden av å bygge elgtårnet ved Ramstjern, innsjøen mellom Skåbu og Espedalen. Sam Hughes i RAM arkitektur as har tegnet Elgtårnet. Det har spenstig arkitektur, som glir godt inn inn i skogen i området. Likevel kommer du høyt nok opp i det 12 meter høye tårnet til å få et enestående godt utsyn over områdene der elgen trekker. Slik den har gjort årvisst i 10000 år.

Tårnet er bygget i tre med store vindusflater, for å sikre vidt utsyn til alle kanter. Første plan rommer tre-fire sengeplasser – med utsikt. På andre plan er det vedovn og oppholdsrom. Forbrenningstoalettet er plassert på øverste plan. Der er det også overbygd takterrasse, som skal være allment tilgjengelig, også for dem som ikke leier elgtårnet til overnatting. Det er utvendig trapp oppetter tårnet.

For mer informasjon om elgtårnet trykk her.